Správné vlastnosti muže pro život

Manželství je vážný závazek, který má trvat celý život. Pokud randíte a myslíte na manželství, je důležité hledat v partnerovi vlastnosti, které by z něj udělaly dobrého životního partnera.

Výběr dobrého partnera může mít zásadní vliv na vaši pohodu. Chce to hledat muže s určitými vlastnostmi, které budou dlouhodobě přínosem pro váš vztah.

Nezávislý partner

Nezávislý člověk se nebude spoléhat na to, že se o něj postaráte nebo že ho udržíte šťastné a zaneprázdněné. Nezávislý člověk vás spíše chce, než potřebuje. Někdo, kdo vyžaduje neustálou pozornost a ujištění, by mohl ztížit manželství. Nezávislý člověk je silný, sebevědomý a nebojí se být sám. Je schopen se o sebe postarat, jsou však také schopni poskytnout nebo požádat o pomoc, když je potřeba.

Partner s chladnou hlavou

Hledejte člověka, který zůstává ve stresových situacích přiměřeně klidný – někoho, kdo není frustrovaný každým drobným problémem. To neznamená, že se nikdy nerozčílí, ale mají sílu a zralost zvládat své emoce.

Důležitá je také emoční dostupnost. Dobrý partner nejen naslouchá, ale také sdílí věci o sobě. Toto emocionální dávání a přijímání pomáhá podporovat hlubší a intimnější spojení mezi dvěma lidmi. Tato kvalita hraje klíčovou roli také v komunikaci, která je nezbytná v každém dobrém vztahu. Klidný přístup umožňuje lidem přistupovat ke konfliktům způsobem, který vede k produktivním řešením, díky nimž jsou vztahy pevnější a úspěšnější. Zdravá komunikace podporuje řešení, která pomáhají oběma partnerům cítit se šťastnější.

Ohleduplný partner

Skvělý partner je ten, kdo myslí nejen na vás, ale i na ostatní. Věnujte pozornost tomu, jak se chová k lidem ve svém životě, od svých vrstevníků přes rodiče až po lidi, se kterými se setkává v každodenním životě. Je skvělé, když se k blízkým lidem chovají slušně — ale to, jak se chová k náhodným známým i neznámým lidem, také hodně prozrazuje o charakteru člověka. Život s laskavým, jemným a chápavým partnerem znamená méně konfliktů a vyšší spokojenost v manželství. 

Partner, který je přemýšlivý, empatický a soucitný, si s větší pravděpodobností udělá čas na to, aby se pokusil pochopit, jak se ostatní lidé cítí. Je pravděpodobnější, že se budou starat a pokusit se podniknout kroky k vyřešení problémů ve vztahu. Kromě toho budou z dlouhodobého hlediska příjemnější.

Podporující partner

Partner, který podporuje vaše osobní a kariérní cíle, chápe, že ne všechno ve vašem manželství bude o nich, nebo dokonce o vás jako páru. Oba  budete mít individuální cíle a oni budou po vašem boku fandit vašemu úsilí. Nebudou se cítit ohroženi časem a energií, kterou věnujete dosažení svých cílů, protože budou mít své vlastní.

Je důležité, aby se vaše individuální cíle a cíle vašeho partnera vzájemně doplňovaly. I když rozhodně nemusí být stejné, neměly by být tak odlišné, aby mezi vámi způsobily rozkol.

Sebevědomý partner

Chcete partnera, který nedovolí, aby se lidé chovali špatně k němu, nebo dokonce k vám. Člověk, který si stojí za svým, má sebevědomí a nenechá se nikým šikanovat. Sebevědomý partner se nezalekne úspěchu svého partnera, zná své silné stránky, snadno se rozhoduje, dokáže překonávat překážky a podporuje ostatní.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat