Prostreno.cz

Cibulačka

Tradiční česká polévka, která je výborná nejen v zimě. Cibulačka je výživná, chutná a velmi zdravá.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 222 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 5 ks velkých cibulí
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 l vody
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks vajíčko
  • 3 lžíce octa

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na sádle dozlatova
  2. Přidáme mouku, papriku a kmín a směs zahustíme
  3. Zalijeme vodou a přidáme stroužky česneku, sůl a pepř
  4. Vaříme 20 minut
  5. Před podáváním přidáme vajíčko a ocet

TIP:

Cibulačku podávejte s čerstvým chlebem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,40g
  • Sacharidy:

    282,46g
    • Cukry:

      23,40g
  • Tuky:

    147,53g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 53 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z červené řepy

(2 hlasů)
1h a 5min
234 kJ

Italská čočková polévka

(3 hlasů)
1h a 5min
164 kJ

Kuřecí polévka s kukuřicí

(3 hlasů)
1h a 15min
96 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cibulačka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat