Prostreno.cz

Příprava zdravých hranolek s fitness tatarkou

Hranolky s majonézou jsou oblíbeným jídlem mnoha mlsounů. Zejména děti se jich nemohou nabažit. V klasické smažené verzi ale nejsou příliš zdravé a jen málokterý rodič vidí rád, když se jimi jejich ratolest láduje. Hranolky však jednoduše připravíte i v jejich zdravé variantě, stejně tak i majonézu. S naším receptem už výčitky mít nemusíte.

Zapomeňte na olej i brambory

Ne snad, že by brambory byly nezdravé, proč ale nevyzkoušet něco nového? Co však do našeho receptu nepatří, je jednoznačně olej a nezdravé smažení na něm. Tuhle zdravou variantu budete připravovat při 180 °C v troubě.

Nejprve si připravte zeleninu. Vyzkoušet můžete hranolky z mrkve, dýně, celeru nebo oblíbených batátů. Přestože vám některé druhy zeleniny nejsou po chuti, věřte, že po jejich upečení se budete olizovat až za ušima!

Zeleninu oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle přibližně jednoho centimetru. Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte, dokud nebude kůrka hranolek zlátnout. Hranolky osolte až po upečení.

Zdravá omáčka

Na přípravu zdravé omáčky si připravte kelímek bílého jogurtu, dvě lžíce zakysané smetany, několik nakládaných okurek a lák, polovinu cibule, ocet, sůl a hořčici.

Okurky a cibuli nastrouhejte nebo nakrájejte na drobné kostičky, v míse smíchejte s jogurtem a zakysanou smetanou. Podle chuti omáčku osolte, okyselte trochou láku a octa, nakonec přidejte hořčici.

Jogurt vede!

Z jogurtu lze vyrobit obrovské množství chutných variací omáček a dipů. Vyzkoušet můžete například dip se strouhaným parmazánem a bylinkami, případně s česnekem a pažitkou. Velmi chutná je také varianta s koprem a drcenými rajčaty nebo vařeným listovým špenátem. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat