Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vláčný mazanec

lanvin
22hlasů
Hodnotit

2h a 45min

2h a 0min příprava

45min vaření

1079 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky37g sacharidy6g bílkoviny
klasický recept na velikonoční mazanec

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 lžíce rumu
  • 150 g rozinek
  • 42 g droždí
  • 400 ml vlažného mléka
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 kg hladké mouky
  • 1/2 lžičky citrónové kůry
  • 4 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 40 g másla - + vrchovatá lžíce
  • 1 lžíce sádla
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • Na posypání
  • 50 g plátků mandlí

Postup přípravy

  • Rum přelijte do misky a namočte do něj rozinky, aby alkohol pořádně nasákly.
  • Pusťte se do kvásku: droždí, část vlažného mléka a trochu cukru rozmíchejte a nechte vykvasit.
  • V míse smíchejte mouku, zbylý cukr i mléko, rozinky s rumem, citrónovou kůru, tři vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) i olej.
  • Přidejte hotový kvásek a vypracujte těsto,nechte hodinu kynout.
  • Vykynuté těsto přemístěte na vál, propracujte ho a pak rozdělte na dva díly a vypracujte bochníky.
  • Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě třicet minut kynout
  • Poté je pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte plátky mandlí.
  • Pečte při 180 °C pětatřicet až čtyřicet minut.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření