Prostreno.cz

Osvěžující letní limonády, které si zamilujete

Proč pít samotnou vodu, když můžete své chuťové buňky potěšit melounovým, citronovým, levandulovým nebo banánovým občerstvením? Hotové je na to tata a ještě podpoří zdraví!

S létem vždycky tak nějak přichází delikátní otázka, čím zahnat žízeň. A vůbec, když se zčistajasna dostaví nečekaná návštěva! Nehodilo by se vám pár receptů na jednoduché nealkoholické limonády, které jsou osvěžující, lahodné, zdravé a ještě skvěle vypadají? Tady jsou.

Citronová rychlovka

Máte po ruce pár citronů a trochu cukru? I s tím se dá doslova čarovat. Vymačkejte z kyselých plodů šťávu a ve větším džbánku ji smíchejte s cukrem a perlivou vodou. Přihoďte kostky ledu, pár lístků máty a můžete servírovat. Tahle zdravá bomba je nabitá antioxidanty, takže každá kapka podpoří imunitu, trávení i dobrou náladu!

Levandulové blues

Jste-li příznivcem bylinek, jistě pěstujete i krásně vonící levanduli. A právě ta teď bude hrát hlavní roli. Menší hrst fialových květů vložte do misky a posypte ji třtinovým cukrem. Prsty pak obě ingredience důkladně promíchejte a zalijte šálkem vroucí vody. Po chvilce louhování levandulový sirup přemístěte do karafy a promíchejte se sodou. Zbývá už jen led a pár bylinkových snítek na ozdobu, k tomu brčko a je hotovo.

Melounová vzpruha

Léto a meloun? To k sobě neodmyslitelně patří. Nakrájejte šťavnatou dužinu (ideálně bez pecek) na větší kusy a rozmixujte je v mixéru. Takto připravený červený základ zřeďte s vodou a zakápněte citronovou šťávou. Klidně přidejte i nějakou léčivku pro ještě atraktivnější vzhled, možností je mnoho, stačí se porozhlédnout na zahrádce.

V rytmu banánové pohody

Ten mixér ještě neuklízejte, budete ho potřebovat. Až ho omyjete, můžete v něm přichystat další extra rychlý drink, tentokrát ale z exotických banánů. Těch je potřeba zhruba pět, načež postupujte stejně, jako v případě výše zmíněného melounu. Vidíte, i za několik málo minut lze přichystat skvělé letní osvěžení…

Zdroje: thecookierookie.com, simplyrecipes.com, delish.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat