Prostreno.cz

Matcha latté je dokonalý nápoj proti stárnutí

O síle čaje matcha jste už pravděpodobně slyšeli. Matcha není typický zelený čaj – je to koncentrovaný japonský čaj, který funguje jako účinný detoxikační prostředek, spalovač tuků a podpora zdraví.

A co dělá toto latté ještě účinnějším pro zdraví, je odměrka kolagenového proteinu. Kolagenový protein zlepšuje zdraví pokožky, vlasů, kostí, svalů, jater a srdce. Nejenže je tento zelený čaj latté lahodnou pochoutkou, ale také zvyšuje vaši energetickou hladinu a podporuje celkovou pohodu!

Nápoj č. 1 proti stárnutí

Zelený čaj je nápoj č. 1 proti stárnutí, protože je plný antioxidantů flavonoidů, polyfenolů a katechinů. Pravidelné pití zeleného čaje podporuje lepší zdraví a dlouhověkost, protože působí na snížení zánětu a oxidačního stresu, který vede k mnoha zdravotním problémům.

Jeho pozitivem je schopnost podporovat zdraví srdce snížením krevního tlaku a hladiny cholesterolu, předcházet ztrátě paměti a poškození mozkových buněk, předcházet inzulínové rezistenci, podporovat zdraví kostí a chránit zrak.

Matcha je koncentrovaná forma zeleného čaje, takže všechny mocné živiny získáte v jedné odměrce vysoce kvalitního matcha vynikající kvality. 

Kokosový olej

Přednosti kokosového oleje pramení z jeho mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem, které slouží jako dokonalý zdroj energie, jsou snadněji stravitelné a neukládají se jako tuk tak rychle nebo tak snadno jako jiné typy tuků. Může pomoci předcházet srdečním onemocněním, chránit vaše játra, snížit záněty a posílit váš imunitní systém.

Kokosové máslo

Kokosové máslo je mletá kokosová dužina, která má máslovou konzistenci. Kokosové máslo je asi 60 procent oleje, zatímco kokosový olej je 100 procent, takže jsou trochu jiné. Na rozdíl od kokosového oleje obsahuje kokosové máslo vlákninu, která je důležitá pro kontrolu hladiny cukru v krvi a regulaci trávení.

Kokosové mléko

Kokosové mléko neobsahuje mléčné výrobky, laktózu, ořechy, obiloviny a sóju, takže je ideální volbou pro vegetariány nebo vegany. Navíc obsahuje mangan, hořčík, železo a draslík. Stejně jako kokosový olej, pomáhá zlepšit zdraví srdce, budovat svaly, předcházet únavě a podporovat hubnutí.

Kolagenový protein

Kolagen se nachází ve svalech, kůži, kostech, krevních cévách a trávicím systému. Snižuje bolesti a degeneraci kloubů, podporuje zdraví vaší pokožky, vlasů, nehtů a zubů a zlepšuje zdraví vašich jater a srdce. Produkce kolagenu ve vašem těle se s věkem přirozeně zpomaluje, takže přidání kolagenového proteinu do vašich smoothies nebo receptů, jako je zelený čaj latte, může pomoci udržet tělesné systémy správně v chodu.

Jak vyrobit tento zelený čaj latté

Ingredience

1½ šálku kokosového mléka (se sníženým obsahem tuku) nebo neslazeného mandlového mléka

1 čajová lžička matcha výborné kvality

1 odměrka kolagenového prášku

1 lžička kokosového oleje

2 lžičky kokosového másla

1–2 lžičky javorového sirupu (volitelně)

Návod na přípravu

1. Prvním krokem k přípravě tohoto zeleného čaje latté je ohřátí 1 ½ šálku buď kokosového mléka se sníženým obsahem tuku, nebo neslazeného mandlového mléka v malém hrnci nebo konvici.

2. Poté do mixéru přidejte teplé mléko, kokosový olej a kokosové máslo.

3. Přidejte matcha a 1 odměrku kolagenového proteinu. Při výběru matcha v obchodě s potravinami nebo online se rozhodněte pro organickou variantu bez GMO. 

4. Pokud chcete do svého latté přidat trochu sladkosti, zkuste použít 1–2 lžičky javorového sirupu.

5. Jakmile přidáte všechny ingredience, můžete mixovat. Mixujte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs zcela propojená.

6. Všimnete si, že kokosové nebo mandlové mléko pěkně zpění, a ani si nevšimnete, že toto latté je zcela bez mléka. 

Tak na zdraví!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7796401/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9792400/, názory autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat