Prostreno.cz

Babiččino skvělé ratatouille přímo z remosky

Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo, servíruje se samostatně s pečivem nebo se používá jako náplň do palačinek. Případně můžete volit i jinou přílohu dle chuti.

Budete potřebovat:

2 ks cukety  - nejlépe dva druhy
1 ks lilku
2 ks větší mrkve
4 ks rajčat
3 ks paprik
1 ks cibule
4 stroužky česneku
425 ml loupaných rajčat v konzervě
oblíbené bylinky – (bazalka, majoránka, tymián, rozmarýn)
sůl
olivový olej
pepř

Postup:

1. Rozkrájejte všechny papriky a očistěte je.

2. Papriky vyskládejte na plech vyložený alobalem. Pečte je lehce dohněda, aby se daly oloupat.

3. Na oleji si osmahněte cibulku dozlatova a přidejte nakrájenou mrkev, oloupané a nakrájené papriky, česnek a bylinky.

4. Zeleninu duste doměkka, poté přidejte loupaná rajčata a krátce povařte. Vše nakonec rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a dochuťte solí a pepřem.

 

5. Zeleninový základ si vlijte do připravené remosky. Nakrájejte si cukety, lilek a rajčata na kolečka. Nakrájenou zeleninu skládejte střídavě do remosky (dle obrázku). Vše nakonec osolte, opepřete a posypte bylinkami.

6. Když vyskládáte všechnu zeleninu, vystřihněte si kruh podle remosky z pečicího papíru a položte jej přes zeleninu. Přibližně po 40 minutách pečení sundejte pečicí papír a dopečte dozlatova. Dopečené ratatouille poznáte tak, že je zelenina krásně měkká.

 

7. K ratatouille můžete vyzkoušet i pečené brambory z trouby s bylinkami.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat