Prostreno.cz

Zeleninová polévka s hermelínem

Krémová květáková polévka ve francouzském stylu, podávána s kousky hermelínu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 251 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks květáku
  • 1 l vody
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 lžička práškové hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 180 g hermelínu - nakrájeného na nudličky
  • 1 lžíce sypkého, zeleninového ochucovadla
  • 0,5 svazku pažitky

Postup přípravy

  1. Květák rozdělený na růžičky dejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte hořčici, podle chuti osolte (nebo přidejte sypké ochucovadlo) a vařte na mírném ohni 20 minut, nebo dokud květák nezměkne.
  2. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  3. Do polévky nalijte smetanu, podle chuti přidejte pepř a polévku nechte projít varem.
  4. Do polévky vložte na nudličky nakrájený hermelín a hustě posypte nasekanou pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,50g
  • Sacharidy:

    111,40g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    46,30g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 60 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z rebarbory s jahodami

(6 hlasů)
25min
107 kJ

Polévka s houbami shiitake

(5 hlasů)
50min
193 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s hermelínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat