Omeleta s parmezánem
Nadýchaná sýrová omeleta.
-
35min
20min příprava
15min vaření
-
762 kJ / 182 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky9g
Ingredience na
- 3 ks
vajec
- 3 lžíce
strouhaného parmezánu
- 3 lžíce
strouhaného čedaru
- 3 lžíce
pažitky
- nakrájené
- 2 špetky
mletého pepře
- 2 špetky
soli
- Na posypání
- 1 lžíce
strouhaného parmazánu
- 3 lžíce
pažitky
- nakrájené
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Žloutky vyšlehejte, přidejte sýry, pažitku a promíchejte.
- Z bílků a soli vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho ke žloutkům. Podle potřeby dochuťte pepřem.
- Směs nalijte na pánev vhodnou na pečení v troubě.
- Pánev vložte do trouby a pečte, až vejce ztuhnou.
- Podávejte posypané parmazánem a pažitkou.