Prostreno.cz

Hovězí plec se sušenými houbami

V zimě využijte k přípravě masa sušené houby,v létě můžete použít houby čerstvé.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 867 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy11g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - nejlépe loupaná plec
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 hrnek sušených hub
  • 1 ks šalotka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte na 30 minut do vlažné vody.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.
  3. Maso nakrájejte na kostky.
  4. V pekáčku rozehřejte olej a máslo,přisypte kostky masa,šalotku a maso opečte ze všech stran.
  5. Přidejte namočené houby (můžete i s vodou ) , ,zalijte vývarem a duste doměkka.
  6. Maso podle chuti osolte , opepřete a zahustěte instantní –nebo domácí jíškou.
  7. Takto připravené maso chutná nejlépe s bramborovou kaší.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,50g
  • Sacharidy:

    175,00g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    243,80g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 207 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plec se sušenými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat