Prostreno.cz

Hovězí maso se zelenou paprikou

Dušené hovězí maso s cibulí a zelenou paprikou . Stejně jako všem dušeným masům i tomuto vysloveně prospěje, když ho necháte den uležet.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 928 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy20g
tuky11g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce vařené rýže
  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa na dušení - kýta,roštěnec,plec,krk,kližka
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce světlé bio sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekané
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 2 ks oloupané cibule - nakrájené na plátky
  • 2 ks větší zelené papriky - nakrájené na proužky
  • 300 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. V hrnci na oleji orestujte maso spolu s nakrájenou cibulí .
  3. K masu přidejte česnek ,vývar a přikryté duste doměkka.
  4. K měkkému masu přidejte sojovou omáčku, ve vodě rozmíchaný kukuřičný škrob , nakrájenou papriku ,dochuťte podle potřeby solí a duste ještě 10 minut , nebo až paprika trochu změkne.
  5. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,30g
  • Sacharidy:

    212,90g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    118,23g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 221 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso se zelenou paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat