Prostreno.cz

Kedlubnová polévka s čerstvým fenyklem

Spojení fenyklu a kedlubny není úplně běžné, ale určitě ochutnejte.Kedlubnová polévka je sytá a díky smetaně je jemná a krémová .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 264 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks menší , čerstvý fenykl
  • 1 ks středně velká kedlubna
  • 1 ks šalotka
  • 2 lžíce oleje
  • 80 g celeru
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 250 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 2 ks jarní cibulky s natí - nakrájené na tenké plátky
  • 5 lžic zelené petrželky - jemně nakrájené

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl , oloupanou kedlubnu a oloupaný celer nakrájejte na menší kousky.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno .
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět šalotku,pak přidejte ostatní nakrájenou zeleninu a minutu míchejte.
  4. K zelenině přilijte vývar a vařte 20 minut , nebo až je zelenina měkká .
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem ,přidejte smetanu a nechte projít varem. Podle chuti osolte.
  6. Před podáváním posypte polévku nakrájenou cibulkou , petrželkou a hrubě mletým pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,29g
  • Sacharidy:

    37,92g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    113,76g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 63 kcal

7

minut jízdy na kole

6

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kedlubnová polévka s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat