Prostreno.cz

Jehněčí na víně

Jehněčí maso si dopřejte ke slavnostním příležitostem , například na velikonoce .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 439 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg jehněčí plece bez kostí - nebo jehněčí kýty
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks mrkve - oloupané, nakrájené na plátky
  • 1 ks menší petržel - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 0.5 ks malého celeru - oloupaný , nakrájený na kostičky
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku - oloupané ,nakrájené na plátky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml červeného suchého vína
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 200 g malých , hnědých žampionů
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Žampióny otřete papírovou utěrkou , malé nechte vcelku , pokud jsou větší , překrojte je.
  2. Maso nakrájejte na kostky a opečte ho ze všech stran spolu s nakrájenou cibuli v hrnci na oleji.
  3. Maso osolte , opepřete , přidejte víno , vývar a duste přikryté 60 minut.
  4. V rendlíku na másle orestujte nakrájenou mrkev , celer a petržel. Zeleninu přidejte k masu .
  5. K masu vmíchejte rajčatový protlak , česnek , tymián , žampióny a maso duste doměkka.
  6. K měkkému masu přidejte petrželku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,53g
  • Sacharidy:

    195,32g
    • Cukry:

      22,00g
  • Tuky:

    188,04g
  • Vláknina:

    50,10g

Aktivita pro spálení: 104 kcal

13

minut jízdy na kole

9

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat