Prostreno.cz

Jehněčí maso dušené s olivami

Na jehněčím mase si někdo obvykle pochutná pouze na Velikonoce. Zčásti za to může cena jehněčího, řadící jehněčí mezi luxusnější druhy mas, zčásti předsudky o aroma, které každému nevoní. V tomto italském receptu je jehněčí připravené s olivami a mátou , pokud vás tato kombinace nezaujala , vyzkoušejte jinou , oblíbenou bylinku .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 835 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g jehněčí plece
  • 3 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - oloupaná , jemně nakrájená
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na plátky
  • 2 stroužky česneku - oloupané , nakrájené
  • 150 ml sherry
  • 500 ml masového vývaru
  • 1 ks bobkový list
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce měkkého másla
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 100 g zelených oliv
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku lístků máty - nebo jiná bylinka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170°C.
  2. Maso nakrájejte na menší kostky , osolte ho , opepřete a orestujte ho v malém pekáčku na oleji . Můžete použít i pánev vhodnou na pečení v troubě.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, celer , česnek, bobkový list , tymián , vývar a sherry.
  4. Maso přikryjte a vložte do trouby , duste , až bude maso měkké .
  5. Pekáček postavte na sporák na mírný plamen a k masu nasypte olivy.
  6. Z másla a mouky vymíchejte pastu a vmíchejte ji do šťávy k masu . Za občasného promíchání vařte 10 minut .
  7. Před podáváním posypte lístky máty.
  8. Vhodná příloha je rýže.

TIP:

Místo rýže , můžete připravit jako přílohu špaldu .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,30g
  • Sacharidy:

    211,40g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    229,93g
  • Vláknina:

    80,00g

Aktivita pro spálení: 199 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso dušené s olivami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat