Prostreno.cz

Rybí filé s libečkem a petrželkou

Zdravé ,rychlé jídlo . Libeček , petrželka a česnek rybu krásně provoní.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1632 kJ / 390 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky35g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce rybího filé bez kůže á 180 -200 g - nejlépe chlazené
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku - oloupané , nasekané
  • 4 lžíce nahrubo nasekané ploché listové petrželky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého libečku
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Rybí filé opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a olej na středně nízkou teplotu.
  3. Do pánve položte rybí filé .
  4. Přidejte česnek a smažte 1 minutu .
  5. Nakloňte pánev k sobě a pomocí lžíce nalijte na rybu máslo s olejem . Pokračujte ve smažení a podlévání ryby po dobu 5 minut.
  6. Pomocí obracečky ryby opatrně obraťte. Snižte teplotu na minimum , ryby posypte petrželkou , libečkem a pokračujte v podlévání ryby máslem a smažení dokud nebude ryba hotová .
  7. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,80g
  • Sacharidy:

    140,80g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    190,38g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 390 kcal

48

minut jízdy na kole

37

minut běhu

116

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s libečkem a petrželkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat