Prostreno.cz

Krůtí maso dušené s křenem

Krůtí maso je díky omáčce šťavnaté a díky křenu a hořčici získá pikantní chuť .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 521 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g krůtího masa - nejlépe krůtí prsa
  • 1 ks cibule - oloupaná ,nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 300 ml slabého masového vývaru
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžička krystalového cukru
  • Na posypání
  • 1 hrnek nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky.
  2. V hrnci , nebo rendlíku orestujte na másle s olejem nakrájenou cibuli .
  3. Přidejte nakrájené maso a opečte ho ze všech stran.
  4. K masu přidejte vývar a přikryté duste 15 minut .
  5. Ve smetaně nechte rozpustit cukr, přidejte mouku , hořčici a vše důkladně promíchejte.
  6. Takto připravenou smetanu přidejte k masu a maso duste doměkka .
  7. Nakonec k masu vmíchejte nastrouhaný křen a podle chuti osolte.
  8. Podávejte hustě posypané nakrájenou petrželkou , nejlépe s vařenou rýži .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,10g
  • Sacharidy:

    212,50g
    • Cukry:

      116,60g
  • Tuky:

    202,07g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Krůtí maso dušené s křenem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat