Prostreno.cz

Omeleta s ricottou a hráškem

Vaječná omeleta s hráškem a ricottou . Podávejte se zeleninovým salátem jako lehký oběd .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 712 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks velká vejce
  • 0.5 hrnku čerstvého cukrového hrášku
  • 2 lžíce sýra ricotta
  • 3 lžíce nakrájené pažitky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • Na posypání
  • 4 lžíce nasekané petrželky - nebo jiná bylinka

Postup přípravy

  1. V misce rozmačkejte ½ hrnku hrášku , přidejte vejce , 1 lžící ricotty , pažitku , osolte , opepřete a vyšlehejte .
  2. Zahřejte 2 polévkové lžíce oleje na velké, nejlépe nepřilnavé pánvi , do pánve nalijte vaječnou směs a na mírném ohni nechte vejce ztuhnout .
  3. Omeletu dejte na servírovací talíř, přeložte ji napůl , navrch přidejte 1 polévkovou lžíci ricotty a posypte ji petrželkou , nebo jinou oblíbenou bylinkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,81g
  • Sacharidy:

    89,86g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    114,00g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 170 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Omeleta s ricottou a hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat