Prostreno.cz

Brusinková čokoláda

tmavá čokoláda s brusinkami
Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 60min

    60min příprava

    0min vaření

  • 2001 kJ / 478 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy50g
tuky27g

Ingredience na

  • 400 g tmavé čokoládové polevy
  • 1 špetka mletého kardamomu
  • 40 g kalifornských vlašských ořechů
  • 200 g sušených brusinek

Postup přípravy

  1. Rozkrájejte polevu na kousky,vložte ji do mísy a rozpusťte ve vodní lázni. Vmíchejte kardamom.
  2. Nasekejte vlašské ořechy.
  3. Plech vyložte pečícím papírem a dejte na něj rám na čtvercový koláč (o velikosti zhruba 20x20 cm).
  4. Na plech rozetřete polevu, kromě 1-2 polévkových lžic,navrch rozložte vlašské ořechy a brusinky.
  5. Přidejte zbylou polevu,nechte čokoládu ztuhnout.
  6. Čokoládu nalámejte nebo nakrájejte na kousky.

TIP:

Brusinková čokoláda je i vynikajícím dárkem. Aroma lze pozměnit přidáním skořice, chilli, růžového pepře nebo vanilky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brusinková čokoláda

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat