Brusinková čokoláda
tmavá čokoláda s brusinkami
-
60min
60min příprava
0min vaření
-
2001 kJ / 478 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy50g
tuky27g
Ingredience na
- 400 g
tmavé čokoládové polevy
- 1 špetka
mletého kardamomu
- 40 g
kalifornských vlašských ořechů
- 200 g
sušených brusinek
Postup přípravy
- Rozkrájejte polevu na kousky,vložte ji do mísy a rozpusťte ve vodní lázni. Vmíchejte kardamom.
- Nasekejte vlašské ořechy.
- Plech vyložte pečícím papírem a dejte na něj rám na čtvercový koláč (o velikosti zhruba 20x20 cm).
- Na plech rozetřete polevu, kromě 1-2 polévkových lžic,navrch rozložte vlašské ořechy a brusinky.
- Přidejte zbylou polevu,nechte čokoládu ztuhnout.
- Čokoládu nalámejte nebo nakrájejte na kousky.
TIP:
Brusinková čokoláda je i vynikajícím dárkem. Aroma lze pozměnit přidáním skořice, chilli, růžového pepře nebo vanilky.