Prostreno.cz

Hovězí plec s hříbky

Dušené hovězí maso s houbami a červeným vínem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 3h a 10min

    30min příprava

    2h a 40min vaření

  • 623 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězí plece
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená
  • 250 g hříbků nakrájených na plátky - nebo houby dle výběru
  • 2 lžíce kečupu
  • 250 g suchého červeného vína
  • 150 ml vody
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 4 stroužky česneku - oloupaný , drobně nasekaný
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 ml studené vody

Postup přípravy

  1. Maso položte do hrnce a k masu nasypte nakrájenou cibuli .
  2. Ve středně velké misce smíchejte kečup, červené víno, vodu, dijonskou hořčici, worcestrovou omáčku, česnek, sůl a pepř.
  3. Směsí přelijte maso a přikryté duste doměkka.
  4. Ke skoro měkkému masu přidejte nakrájené houby a maso duste doměkka.
  5. Smíchejte kukuřičný škrob se 100 ml studené vody a směs přidejte k masu , duste ještě 10-15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,30g
  • Sacharidy:

    175,00g
    • Cukry:

      27,00g
  • Tuky:

    30,83g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plec s hříbky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat