Prostreno.cz

Nakládané červené zelí

Nejjednodušší a nejrychlejší recept na nakládané zelí . Připraveno k jídlu ve stejný den .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 80 kJ / 19 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy4g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 900 g hlávkového červeného zelí
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na plátky
  • 500 ml vody
  • 200 ml jablečného octa
  • 1.5 lžíce pískového cukru
  • 1.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte nožem nebo struhadlem mandolína na nudličky.
  2. Zelí dejte do vhodné sklenice. Mezi zelí vkládejte plátky česneku .
  3. Do hrnce nalijte vodu, ocet, přidejte cukr a sůl. Přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně. Dobře promíchejte.
  4. Zelí zalijte horkým nálevem.
  5. Sklenici uzavřete víčkem a nechte zelí vychladnout .
  6. Sklenici dejte do lednice a nechte v lednici alespoň 2 hodiny .

TIP:

Pokud máte rádi sladší, zvyšte množství cukru.

Pro větší chuť můžete přidat nějaká semínka , jako hořčičná semínka, koriandrová semínka atd.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,10g
  • Sacharidy:

    136,10g
    • Cukry:

      100,80g
  • Tuky:

    0,80g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 19 kcal

2

minut jízdy na kole

1

minut běhu

5

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Nakládané červené zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat