Prostreno.cz

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína je luxusní chod, který potěší všechny milovníky jehněčího. Jehněčí maso je krásně šťavnaté a omáčka z červeného vína dodává tomuto pokrmu neodolatelnou chuť.

  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 845 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 kg jehněčího masa
  • 1 láhev červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme
  2. Maso osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso z obou stran opečeme
  4. Opečené maso vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn a zalijeme červeným vínem
  5. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 90 minut
  6. Hotové maso podáváme s omáčkou z červeného vína

TIP:

Při pečení můžete maso občas přelít omáčkou, aby bylo ještě šťavnatější.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,20g
  • Sacharidy:

    195,10g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    139,43g
  • Vláknina:

    85,00g

Aktivita pro spálení: 202 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí hřbet se sušenými švestkami

(4 hlasů)
1h a 50min
944 kJ

Jehněčí maso dušené s olivami

(2 hlasů)
2h a 55min
835 kJ

Jehněčí špízy na grilu

(5 hlasů)
40min
1151 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené jehněčí maso s omáčkou z červeného vína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat