Prostreno.cz

Polévka ze dvou druhů ryb

Rybí polévka s fenyklem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 272 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky5g

Ingredience na

  • 250 g filet ze pstruha
  • 150 g filet z makrely
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 1 lžíce sypkého zeleninového vývaru
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml 33% smetany
  • 1.2 l vody

Postup přípravy

  1. Filety ze pstruha a makrely nakrájejte na kostičky.
  2. Fenykl zbavte dvojice svrchních listů. Odříznout je potřeba i sytě zelené řapíky, hlavně jejich svrchní vrstvy bývají nepříjemně tuhé. Jemnou nať můžete použít na posypání polévky.
  3. Vodu přiveďte k varu, vložte nakrájenou kořenovou zeleninu a vařte 5 minut.
  4. Přidejte na kostky nakrájené ryby, sypký vývar, nakrájený fenykl a vařte 10 - 15 minut.
  5. Vmíchejte smetanu a nechte projít varem.
  6. Polévku dochuťte citrónovou šťávou, případně solí a hned podávejte.

TIP:

Polévku můžete připravit z tresky nebo jiných bílých ryb.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,94g
  • Sacharidy:

    36,60g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    54,99g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
144 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
198 kJ

Čočková polévka

(27 hlasů)
50min
423 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka ze dvou druhů ryb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat