Prostreno.cz

Nenáročné pokojové květiny vykouzlí zdravější a šťastnější domov

Nemusíte být interiérovým designérem, abyste si mohli vytvořit roztomilý a šťastný prostor jen pro sebe. Obklopte se pokojovými rostlinami, o které zvládnou pečovat i začátečníci!

Při výběru pokojové rostliny byste vždy měli zvážit svůj životní styl, návyky a domácí prostředí. Například, pokud neustále cestujete, zvolte rostliny, které vydrží bez vody po delší dobu. Jinak vám nic nebrání v tom, aby se váš domov proměnil v oázu klidu a spokojenosti. Které poklady z rostlinné říše vám přirostou k srdci?

Aloe vera

Tato rostlina je velmi nenáročná na údržbu. Lidé ji také milují kvůli gelu, jež má léčivé vlastnosti, je bohatý na antioxidanty a často se používá na popáleniny i vlasy. Aloe vera je nejšťastnější, pokud může být na stanovišti s jasným a přímým slunečním světlem (okna orientovaná na jih a západ jsou ideální.) Aloe je zároveň odolná vůči suchu, takže pokud ji zapomenete zalít, přežije.

Anglický břečťan

Je vhodný pro čištění vzduchu (redukuje pyl, prach, a dokonce i karcinogeny, jako je benzen a formaldehyd), velmi rychle roste, daří se mu v závěsném koši, a to nejlépe ve středním až jasném nepřímém světle (preferujte okno orientované na východ nebo na západ). Anglický břečťan vyžaduje zálivku zhruba každých sedm dní, pouze je toxický, takže jej držte dál od domácích zvířat.

Šplhavnice zlatá

Šplhavnice zlatá je převislá/popínavá pokojovka, kterou zdobí zeleno-žlutě žíhané listy v barvě srdce. Není náchylná k nemocem a škůdcům, toleruje prostředí s nízkým světlem, rychle roste a vytváří tu správnou domácí džungli.

Hoya kerri – srdce

Hoya kerrii je nenáročná pokojová pnoucí rostlina, jež patří mezi voskovky. Při správné péči vás obdaruje květy nebo dalšími listy ve tvaru srdce. Bývá přátelská k mazlíčkům a je sladkým dárkem pro každého partnera posedlého rostlinami. Navíc ze vzduchu odstraňuje formaldehyd a benzen, nevyžaduje časté zalévání nebo super vysokou vlhkost.

Kalatea kopinatá

V porovnání s jinými rostlinami, které v noci uvolňují oxid uhličitý, Kalatea kopinatá uvolňuje kyslík, což znamená, že je skvělým doplňkem každé ložnice. Kalatea toleruje přítmí, ale maximálně prosperuje ve středním až jasném nepřímém slunečním světle. Zároveň vyžaduje častější zalévání a dát jí můžete i do koupelny.

Zdroje: www.home-blogger.com/best-unpretentious-indoor-plants/, www.housebeautiful.com/lifestyle/gardening/g31355906/easy-low-maintenance-plants/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat