Prostreno.cz

Dršťková polévka

Dršťková polévka je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou výraznou chutí a vůní. Je to skvělý způsob, jak zpracovat dršťky, které by jinak mohly skončit na odpadu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 15min

    15min příprava

    2h a 0min vaření

  • 125 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky1g

Ingredience na

  • 500 g hovězích dršťek
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 l vody

Postup přípravy

  1. Dršťky očistíme a nakrájíme na malé kousky
  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kmín
  3. Přidáme dršťky a smažíme dozlatova
  4. Přidáme mouku a papriku, promícháme a chvíli smažíme
  5. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 2 hodiny, dokud nejsou dršťky měkké
  6. Hotovou polévku podáváme s chlebem

TIP:

Dršťkovou polévku můžete podávat s kysaným zelím pro ještě výraznější chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,50g
  • Sacharidy:

    290,00g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    135,93g
  • Vláknina:

    81,00g

Aktivita pro spálení: 30 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z kuřecího masa

(2 hlasů)
1h a 20min
191 kJ

Fenyklová krémová polévka s chřestem

(2 hlasů)
1h a 5min
334 kJ

Polévka z mangoldu s masovými knedlíčky

(4 hlasů)
1h a 15min
381 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dršťková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat