Prostreno.cz

Bradavice zmizí s pomocí česneku, cibule a octa

29.02.2024 | Tipy a triky

Asi se všichni shodneme, že tyto nevzhledné hrbolky na kůži moc parády nenadělají. Pokud vás dvakrát neláká vidina chirurgického odstranění, máme pro vás hned několik fíglů, kterými je zničíte. A navíc v pohodlí domova!

Bradavice jsou drobné kožní anomálie, které mohou nabývat různých tvarů a velikostí. Může jít o malé, ploché výrůstky, které jsou sotva viditelné, ale také o velké, hrubé a nepravidelné bradavice, které mohou být velmi nápadné. Vznikají v důsledku infekce kůže papilomavirem. Toto je velmi obecný název pro více než 100 různých typů virů, z nichž některé způsobují bradavice na rukách, nohách nebo jiných částech těla. Papilomavirus se může do těla dostat například při styku s infikovanou osobou nebo při používání jejích osobních věcí, například ručníků. Bradavice se také mohou šířit z jedné části těla na druhou (1).

Ačkoli jsou neškodné, mohou být někdy nepříjemné, bolestivé či esteticky vadné. Z toho důvodu se často hledají způsoby, jak se jich efektivně a rychle zbavit.

Na bradavice platí příroda

Existují různé metody léčby bradavic, včetně kyselin, zmrazení, laserové terapie a chirurgického odstranění. Pro ty, kteří hledají přírodní metody léčby, existuje několik možností (2):

Jablečný ocet

Jednou z nejpopulárnějších domácích metod je aplikace jablečného octa na bradavice. Ocet je aplikován na bradavici a přikrytý náplastí nebo obvazem. Tuto metodu je třeba opakovat několik dní nebo týdnů, dokud bradavice nezmizí.

Česnek

Česnek je známý svými silnými antivirotickými vlastnostmi a může být také účinný při léčbě bradavic. Stačí rozdrtit stroužek česneku a aplikovat ho na bradavici, přikrýt obvazem a nechat působit přes noc.

Čajový olej

Tento esenciální olej má silné antivirotické vlastnosti a je často doporučován pro léčbu bradavic. Olej se aplikuje přímo na bradavici a nechá se působit.

Aloe vera

Tato rostlina je známá svými léčivými schopnostmi a může pomoci zmírnit nepříjemné příznaky bradavic.

Odvar z dubové kůry

Úspěchu docílíte i tehdy, budete-li každý den bradavici omývat tímto odvarem. Zkrátka to dělejte do té doby, než se dostaví očekávaný výsledek. Dlouho to trvat nebude!

Potírání ricinovým olejem

Už odpradávna je ricinový olej známým prostředkem proti bradavicím. Léčba je však účinná pouze tehdy, když se tato procedura praktikuje po dobu minimálně dvou týdnů. Stačí si ho jemně vmasírovat tam, kde je třeba.

Cibulová pasta

Upečenou a středně velkou cibuli smíchejte se lžičkou soli a stejným množstvím medu. Vzniklou hmotu nanášejte na bradavici několikrát denně. Klidně ji aplikujte i těsně předtím, než půjdete spát. Tím se nic nezkazí! Když už jsme u cibule, lze ji využít i jinak…

Octový obklad

Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kolečka a nechte tři dny odležet v octu. Poté kolečko položte na nechtěnou „ozdobu“, převažte kouskem látky a nechte působit.

Dotek banánové slupky

Až dojíte banán, jeho obal rozhodně nevyhazujte. Odřízněte z něj malý kousek a přiložte na místo činu, nejlépe přes noc. Něčím slupku zajistěte, aby držela bez hnutí až do rána.

Zdroj (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279586/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279585/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat