Prostreno.cz

Vaječná frittata se slaninou

Vaječná frittata je skvělá na vydatnou snídani, nebo třeba jako rychlá večeře.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 450 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 8 ks vajec
  • 50 ml mléka
  • 1 ks malé červené cibule
  • 2 ks jarní cibulky
  • 100 g slaniny
  • 100 g čedaru - nastrouhaného
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli - podle chuti
  • 3 špetky pepře - podle chuti

Postup přípravy

  1. Nejdříve si na pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte červenou cibuli nakrájenou na jemné proužky, jarní cibulku na kolečka, slaninu na kostičky a orestujte.
  2. Mezitím si rozšlehejte vajíčka s mlékem, solí a pepřem.
  3. Vajíčka vlijte na pánev a na mírném ohni nechte frittatu propékat.
  4. Po cca 5–7 minutách zasypte frittatu čedarem, přidejte pokrájená rajčátka a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. V troubě pečte dalších 10–15 minut dozlatova.
  5. Ihned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vaječná frittata se slaninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat