Vaječná frittata se slaninou
Vaječná frittata je skvělá na vydatnou snídani, nebo třeba jako rychlá večeře.
-
30min
10min příprava
20min vaření
-
450 kJ / 107 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky6g
Ingredience na
- K přípravě
- 8 ks
vajec
- 50 ml
mléka
- 1 ks
malé červené cibule
- 2 ks
jarní cibulky
- 100 g
slaniny
- 100 g
čedaru
- nastrouhaného
- 8 ks
cherry rajčat
- 1 lžíce
másla
- 1 lžíce
olivového oleje
- 3 špetky
soli
- podle chuti
- 3 špetky
pepře
- podle chuti
Postup přípravy
- Nejdříve si na pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte červenou cibuli nakrájenou na jemné proužky, jarní cibulku na kolečka, slaninu na kostičky a orestujte.
- Mezitím si rozšlehejte vajíčka s mlékem, solí a pepřem.
- Vajíčka vlijte na pánev a na mírném ohni nechte frittatu propékat.
- Po cca 5–7 minutách zasypte frittatu čedarem, přidejte pokrájená rajčátka a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. V troubě pečte dalších 10–15 minut dozlatova.
- Ihned podávejte.