Prostreno.cz

Chcete super výkonný mozek? Jezte chilli, petrželku, tymián a pijte heřmánek

Jak se prodlužuje délka lidského života, zajímá vědce stále více téma neurodegenerativních chorob. Delší život totiž neznamená, že mentální zdraví zůstává stále v dobré kondici. Proto také případů Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby a dalších typů demence s prodlužující se délkou života populace přibývá. Mozek lze udržovat v kondici různě. Krom procvičování a učení se novým věcem také příjmem určitých látek s potravou. Mozek zrychlují v jeho činnosti především látky obsažené v chilli, petrželce, tymiánu a heřmánku.

„Strava bohatá na chilli, petrželku, tymián a heřmánek podporuje funkce mozku a zlepšuje paměť a učení,“ tvrdí to profesor Stevens Rehe z Univerzity v Riu de Janeiru.

Všechny zmíněné potraviny jsou bohatým zdrojem flavonoidu apigeninu, který podporuje tvorbu neuronů a posilování spojů mezi mozkovými buňkami.

„Představili jsme novou cestu pro studia této substance. Navíc flavonoidy jsou hojně zastoupeny v některých potravinách a můžeme spekulovat, že strava bohatá na flavonoidy může ovlivnit tvorbu neuronů a způsob, jakým v mozku komunikují,“ tvrdí profesor Rehe.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat