Prostreno.cz

Léčivé koupelové soli. Připravte si je v pohodlí domova

Není nic příjemnějšího, než se po náročném dni naložit do horké vany. Když v ní ještě bude vonět sůl s uklidňujícími účinky, je ta představa mnohem lákavější, co říkáte? Jak si takovou přísadu vyrobit? Je to snazší, než si možná myslíte!

Lékaři sice se vztyčeným prstem varují, že sůl není pro tělo ve větších dávkách zdravá, nicméně to neplatí při zevním použití. Ta koupelová totiž skvěle působí na celkové uvolnění, má dar léčit, regenerovat a harmonizovat organismus. Připravte si „tu svoji“, která vám sedne na míru. Proměníte tak obyčejné koupání v nevšední zážitek! Jak postupovat krok za krokem?

Podstata správné suroviny

Nejdůležitější je samozřejmě výběr soli, protože od ní se všechno odvíjí. Pro vaše „lázeňské“ účely se perfektně hodí sůl z Mrtvého moře nebo himalájská sůl. Zatímco ta první sklízí úspěchy na poli léčby ekzémů, kožních defektů, dýchacích potíží, bolestí zad, svalů a kloubů, himalájská sůl je zase výborným prostředkem proti astmatu a alergiím. Základ tedy máte, ale co dál?

Potěšení těla i ducha

Na jednu koupel si připravte dva plné hrnky soli a do ní vmíchejte deset gramů jakékoli sušené byliny či pár kapek éterického oleje. Nutno dodat, že jestli zvolíte olej, nejprve ho rozpusťte v tuku - ideální je tučné mléko nebo smetana. Pokud tak neučiníte, na hladině vám budou plavat mastná oka a lázeň nebude mít ten správný efekt. Přemýšlíte, jaká přísada pro vás bude ta pravá? Tyhle se používají nejčastěji, tak třeba vám trochu napovíme…

Nejoblíbenější solné ingredience (bylinky i éterické oleje)

Levandule

Po aromatickém zázraku sáhněte tehdy, máte-li potíže se spánkem nebo když se potřebujete zklidnit při nervovém vypětí a stresu. Zmírňuje také bolesti svalů a kloubů.

Citrusy

Chybí vám energie? Vsaďte na citron či mandarinku. Toto aroma vám dodá sílu, přispěje k dobré náladě a ve všech směrech vás pozitivně naladí.

Růže

Blahodárně působí na ženský organismus. Srovnává menstruační cyklus, ale přijde k duhu i v období menopauzy. Blahodárně působí na psychiku a je to silné přírodní antidepresivum. Rovněž posiluje vnitřní orgány.

Meduňka

Zklidní pocuchané nervy, zatočí s depresí, hodí záchranné lano při nespavosti a nočnímu neklidu, který má za následek časté buzení.

Jalovec

Naložili jste si v posilovně příliš a teď vás bolí celý člověk? Jalovec vám uleví. Ne nadarmo je velmi oblíbený zejména u sportovců, kteří na něj nedají dopustit.

Jehličnany

Koupel s vůní jehličí rázně vyřeší problémy s horními cestami dýchacími, ale vhodná je také při regeneraci svalů.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat