Prostreno.cz

Kokosový olej. Multifunkční prostředek pro vaši krásu

Jedna ingredience z kuchyně, co nahradí zkrášlovací salon? Pokud jde o olej z kokosových jader, vážně to sedí. Reguluje totiž vrásky, uzdraví popraskané rty, poskytne tělu hydrataci, dodá objem řasám a nablýská i vlasy!

Kokosový olej se poslední dobou skloňuje ve všech pádech – a existuje proto pádné vysvětlení. Přírodní poklad má vysoký obsah antioxidantů, živin a vitaminů rozpustných v tucích. Je přirozeně antibakteriální, skvěle hydratuje, příznivé účinky nabízí pokožce i vlasům a hlavně – jeho využití pro krásu je tak všestranné, až to bere dech. Máte olej s kokosovou vůní doma i vy? Tak schválně, jestli víte, kde všude ho lze uplatnit…

Sérum proti vráskám? No jistě

Zachovat si mládí navždy pochopitelně nelze, ale o něco ho prodloužit? Tak to se, pánové a dámy, skutečně dá. Dokonce je to poměrně jednoduché. Stačí si každý večer kolem očí „máznout“ trochu kokosového oleje, který zpomaluje proces stárnutí, reguluje vrásky a revitalizuje pleť. Nutno dodat, že maximálního efektu dosáhnete jen v případě dlouhodobého používání, jednorázová akce ještě nikoho neomladila, bohužel.

Perfektní hydratace pro celé tělo

Už vás nebaví kupovat kvanta zvláčňujících krémů, které slibují zázraky na počkání, jenže ve finále „skutek utek“? Zkuste se namazat „kokosákem“ od hlavy až patě, možná budete překvapení přívalem hydratace, jež se vašemu tělu dostane. Navíc se rychle vstřebává a nezanechává mastný film. Můžete ho smíchat i s esenciálními oleji a využít tak kouzelné účinky aromaterapie.

Léčivý balzám na rty, který si zamilujete

V zimě má popraskané rty kdekdo. S trochou nadsázky by se dalo říct, že je to taková „sezonní civilizační choroba“. Na tuto patálii ale náramně zabírá kokosová vzpruha, která nejenže poskytne rtům ochranu před vnějšími vlivy, ale také výrazně urychluje jejich hojení.

Kondicionér na vlasy, co usnadní rozčesávání

Ztrácíte nervy po každém mytí hřívy, když přijde čas na hřeben? Vetřete si do celé délky vlasů rozehřátý olej z kokosových ořechů, a nezapomeňte ani na jemnou masáž kořínků. Co vám to přinese? Kromě snadnější úpravy i hydrataci pokožky hlavy, prevenci proti lupům, „nakopnutí“ růstu a zacelení rozdvojených konečků. V neposlední řadě také lesk, poddajnost a hebkost vašich vlasů. Hodně výhod z jednoho kelímku, nemyslíte?

Dar pro řasy, který zajistí objem

Vůbec byste se nebránili, kdyby vám řasy rostly poněkud rychleji a v hojnějším počtu? Po každém odlíčení na ně naneste malé množství oleje. Ten jim poskytne kompletní výživu, přičaruje objem a zabrání vypadávání.

Přírodní antiperspirant. No vážně

Deodoranty a antiperspiranty nemají u lékařů tu nejlepší pověst, protože prý škodí zdraví a ucpávají potní žlázy. Podle některých odborníků se však dají efektivně nahradit, třeba právě zmíněným olejem. Kombinace obsažených cenných látek s jeho antibakteriální vlastností by tedy mohla představovat jisté řešení…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat