Prostreno.cz

Vejce s bylinkovou solí

Tmavý chléb zapečený s vejci a sýrem.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 1153 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy28g
tuky9g

Ingredience na

  • 6 plátků tmavého vícezrnného chleba
  • 60 ml rozpuštěného másla
  • 1 lžička másla
  • 6 ks vajec
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 100-150 g sýra gouda - asi 10 plátků

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Každý plátek chleba, překrojte, potřete máslem a uložte je na plech s pečicím papírem, vložte na 5 minut do trouby.
  3. Rozehřejte pánev na středním ohni a rozpusťte lžíci másla.
  4. Mezitím rozšlehejte vejce s bylinkovou solí a pepřem a na pánvi připravte míchaná vejce.
  5. Vejce rozdělte na plátky chleba, na vejce položte plátky sýra a dejte ještě na 10 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vejce s bylinkovou solí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat