Prostreno.cz

Závislost na elektronických cigaretách se projevuje velmi nenápadně

Rozhodli jste se přejít z klasických cigaret na ty elektronické? O tom, jestli jste udělali dobře, svědčí vaše návyky. Možná teď na tom paradoxně jste ještě hůř!

Důvodem, proč jsou elektronické cigarety v dnešní době tak populární, je vyjádření některých odborníků. Podle nich je užívání „elektroniky“ o 95 procent méně škodlivé, než v případě klasických cigaret. E-vymoženosti totiž neobsahují dehet ani jiné škodlivé zplodiny, které jsou spojené hlavně se spalováním cigaretového papírku.

Jinými slovy, jedná se o zdravější alternativu kouření, která prý v některých případech usnadňuje snadnější boj se závislostí obecně. Bohužel, pořád je přítomný nikotin, který celý proces ztěžuje. Vlastně hodně nikotinu. E-cigarety ho obsahují víc, než je tomu u klasických cigaret. Člověk si tak časem na navýšené množství zvykne. A opět se jedná o problém jako trám. Které signály prozrazují, že jste si moc nepomohli a pořád jste závislí – byť na zdravější verzi kouření? Na tohle si u e-cigarety dejte pozor!

Stresuje vás její nefunkčnost

Máte takový malý srdeční záchvat hned ráno poté, co jste si uvědomili, že jste večer zapomněli nabít svůj elektronický poklad? Lítáte v tom…

Jste předvídaví

V tašce nosíte USB nabíječku, v autě máte náhradní baterii nebo napájecí banku. Jste vybaveni pro všechny případy. Náhoda je prostě blbec…

Neustále kontrolujete

Než vyrazíte z domu, jste nuceni se podívat, kolik „šťávy“ v cigaretě ještě zbývá. Pro jistotu si do kapsy dáte náhradní náplň – nebo radši dvě. A co když zjistíte, že se se vám tenčí zásoby? Nejprve vás to mírně rozladí, pak si uvědomíte, že cestou do kavárny se nutně musíte stavit u nejbližší prodejny. V podstatě na tom závisí vaše nálada, emoce, psychické zdraví i pracovní výkonnost.

Vyžadujete pohotovost

Co se postará o to, že jedním pohybem přiblížíte elektronickou cigaretu k ústům a ve vteřině si vychutnáte kouř s příchutí cherry, banánu, cappuccina nebo jablka? Šnůrka! Právě ona zajištuje stálou pohotovost. Bez ohledu na to, jestli řídíte, jíte, popíjíte kávu nebo sledujete televizi, máte vaše zařízení po ruce.

V pořadí priorit netápete

Zatímco vaše rodina, přátelé a spolupracovníci nakupují, nebo vybírají dárek komusi k narozeninám, vy se jich straníte, protože si prostě nemůžete pomoct. Radši si jdete zakouřit a „lépe“ využijete volnou chvíli, kterou vám osud přihrál. Věc priorit… Tak co, poznali jste se?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat