Prostreno.cz

Červené boláky. Jsou horší než akné a nesnášejí med

A zase je tam, bolák, který vypadá jako boule. Vymáčknout nejde a hrozně bolí. Zkroťte ho čistě domácími prostředky a zase vyrazte mezi lidi!

Někdo jim říká „slepé pupínky“. Obecně jsou větší než akné a mají tendenci způsobovat intenzivnější bolest. To proto, že jsou umístěny hluboko v kůži, mnohem blíže k nervům. Přestože tyhle boláky necharakterizují černé nebo bílé hlavičky, mají tendenci vypadat červeně. Navíc se mnohem déle hojí, a není výjimkou, že se objeví klidně i za ušima. Taky se s nějakým právě teď potýkáte? Ne, není to konec světa. Zkuste tyhle osvědčené rady.

Teplá komprese

Aplikace tepla pomáhá podporovat krevní oběh a tím urychluje proces hojení tohoto hluboko schovaného slepého pupíku. Teplá komprese je účinná hlavě na povrchu pupíku, což umožňuje, aby se ten neřád přirozeně začal hojit. Můžete použít malý kus žínky ponořený do teplé vody. Opakujte co možná nejčastěji.

Černý čajový sáček

Máte rádi černý čaj? Výborně. Sáček nevyhazujte! Nechte jej mírně vychladnout a přiložte na postiženou oblast. Nejen, že to podpoří krevní oběh, ale přítomné taniny pomohou snížit zánět. Ve výsledku to způsobí, že se problém stane méně nápadný a bolestivý.

Bílá zubní pasta

Mnoho „postižených“ nedá na urychlování procesu hojení s bílou pastou dopustit. Vše, co musíte udělat, je mít po ruce pastu s obsahem hřebíčkového oleje, který je vysoce účinný v boji proti červeným bolákům. Trošek naneste na „bouli“ a nechte několik hodin působit.

Med

Tahle hustá a sladká tekutina také patří k zachráncům, které lze použít v případě nouze. Med totiž urychluje proces hojení. Zakápněte jím nevzhlednou sopku a po 20 minutách smyjte. Zvažte toto řešení až třikrát denně, abyste dosáhli rychlejších výsledků.

Citronová šťáva

Díky kyselosti citronové šťávy může nezvaný návštěvník zmizet mnohem dřív, než se dostanete na pracovní poradu. Citronová šťáva podpoří vysychání boláku a pomůže odvrátit infekci. A jak postupovat? Šťávou potřete inkriminovaná místa těsně před spaním – a běžte do hajan. Pokud nemáte citron, použijte jablečný ocet, jehož antimikrobiální vlastnosti jsou legendární.

Aloe vera

V neposlední řadě můžete naříznout list aloe vera a lepivou tekutinu aplikovat přímo na váš pupínek. Přítomný vitaminem E, což je antioxidant, ho zklidní a vám uleví od bolesti. Stačí mít chviličku času dvakrát denně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat