Prostreno.cz

Soda, skočice a kurkuma. Léčitelé z kuchyně, kteří by neměli chybět v žádné domácnosti

Většina z nás se spoléhá na léky, které pomáhají léčit různé nemoci, ale stálé užívání těchto chemických přípravků může vést k závislostem a různým vedlejším účinkům. Po čem sáhnout, než se vydáte do lékárny? Zkuste jedlou sodu nebo skořici!

Některé léky se z dlouhodobého hlediska určitě nevyplácí užívat. Dobrou zprávou je, že existují alternativní způsoby léčby, které můžete najít v kuchyni i ve vaší zahradě. Zde je pět nejlepších léčitelů, které prostě musíte mít!

Kurkuma

Součástí tohoto známého koření je kurkumin, který má protizánětlivé, antiseptické a antioxidační vlastnosti. Může potlačit jakýkoli zánět při potížích s bakteriemi a viry, které se vyskytují ve vašem těle. Antioxidanty jsou schopny bojovat proti volným radikálům, takže při pravidelném užívání kurkumy jste dobře chráněni před běžnými onemocněními. Už jste ji vzali na milost v rámci prevence proti chřipce?

Jedlá soda

Pravděpodobně jste slyšeli o úžasných výhodách sody na pečení. Pokud ne, věřte, že je to jeden z úžasných domácích záchranářů. Soda na pečení může být použita k tomu, aby vaše vlasy a pokožku hlavy byly absolutně čisté, zvláště když používáte příliš mnoho vlasových produktů. Tento kouzelný prášek lze použít i do podpaží, kde eliminuje nepříjemný zápach.

Skořice

Skořice je další kuchyňský léčitel, který má nejvyšší množství antioxidantů. Používání tohoto koření může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi, což je důležité zvlášť pro diabetiky. V souvislosti se skořicí se také hovoří o snížení hladiny cholesterolu, které chrání před různými kardiovaskulárními problémy. A pokud se snažíte zredukovat břišní tuk, měli byste i v tomto případě po skořici sáhnout.

Česnek

Česnek je vybaven antibakteriálními a antiseptickými vlastnostmi, které mohou bojovat proti běžným nemocem, jako je kašel a nachlazení. Může se také použít k léčbě ran a detoxikaci těla. Drcený česnek s hřebíčkem zároveň bojuje proti bolesti zubů. Česnek lze aplikovat i na rány. Odstraňuje totiž bakterie, které se na nich mohou vyskytovat.

Tulsi neboli bazalka posvátná

Tulsi? Je účinná v boji proti stresu a snížení hladiny krevního cukru v krvi. Patří k nejlepším zdrojům vápníku, železa, draslíku, manganu, vitaminu C a betakarotenu. Konzumace této bylinky působí proti stresu, ale také posiluje imunitní systém. Je součástí vaší bylinkové zahrádky?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat