Prostreno.cz

Nestíháte se před cvičením najíst? Dopřejte svému tělu alespoň rychlou vzpruhu

Jít cvičit nalačno je rozhodně chyba. Správná „předcvičební“ svačinka by měla obsahovat především sacharidy a nějaké ty proteiny. Ovšem pokud jste si žádnou nestihli připravit a nechce se vám dát se do pohybu s prázdným žaludkem, vyzkoušejte plán B.

Co narychlo strčit do pusy, abyste měli dostatek energie na všechny ty posilovací stroje a úspěšné spalování kalorií?

Rozinky

Po cestě do posilovny je dostatek v každém obchůdku či supermarketu. Stačí jich okolo 25 gramů, což je přibližně hrstka. Jsou lehce stravitelné a kromě již vzpomínaných sacharidů obsahují i vlákninu, vitaminy a minerály.

Hořká čokoláda

Je to tak. Můžeme slavit, další použití čokolády je na světě. Ovšem nezapomínejme, že se jedná o záložní plán, rezervu, pokud jste si zapomněli připravit svačinu. Každopádně když už se v této situaci ocitnete, stačí sníst malý kousek (přibližně pětigramový, nezapomínejte, že čokoláda je plná kalorií), abyste si zajistili potřebné množství sil a vyhnuli se tak únavě, jež by vás uprostřed cvičení mohla přepadnout. Právě to vám zaručí flavonoid epikatechin, který – jak bylo prokázáno ve studiích u myší – dokáže při posilování významně pomoci s energií.

Káva

Posledním ze záložních plánů je tekutá pomoc v podobě šálku kávy. Důvod je jasný – kofein. Ten dokáže nejen dodat organismu důležitou energii, ale podle některých výzkumů dokonce zaručí i efektivnější spalování kalorií během pohybu, a tak jej někteří odborníci doporučují před každým pohybem. Zatímco rozinky či hořkou čokoládu můžete „slupnout“ v podstatě bezprostředně před příchodem do posilovny, mezi kávou a cvičením si ponechte minimálně 30 minut – v opačném případě totiž riskujete podráždění žaludku (zvláště pokud jste nic už nějakou dobu nejedli – v takovém případě je dobré dopřát si ke kávě nějaký ten sacharid).





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat