Prostreno.cz

Vitaminy, které udržují vaši pleť v kondici

Svatosvatě jste si slíbili, že o svůj zevnějšek začnete o něco více pečovat? V tom vám mohou pomoci jisté vitaminy, jež zpomalují stárnutí, zlepšují vzhled jizev, zabraňují tvorbě akné a podporují regeneraci kožních buněk. Poznejte je zblízka!

Po bezchybné a co nejpomaleji stárnoucí pokožce touží nejedna žena. Ani vy nejste žádnou výjimkou? Pak si při pohledu do zrcadla možná kladete zásadní otázku. Lze něčeho takového skutečně docílit? A pokud ano, co všechno ve svém životě budete muset změnit nebo obětovat? Pravdou je, že alfou i omegou úspěchu je vždy správná výživa. Které vitaminy platí za nejúčinnější zprostředkovatele krásy? Na to mají odborníci jasný názor!

Vitamin A jako regenerátor

Máte „áčko“ spojené výhradně s ostrým zrakem? Tato „ingredience“ mu opravdu prokazatelně svědčí, nicméně dobrodiní vykonává i jinde. O vitaminu A je všeobecně známo, že zvyšuje průtok krve, čímž napomáhá k lepší hydrataci pleti. Zároveň sehrává klíčovou roli v regeneraci kožních tkání, což je v otázce vhledu samozřejmě hodně důležité. Kde tohoto „parťáka“ naleznete? Bavíme-li se o potravinových zdrojích, doporučujeme zaměřit svou pozornost k mrkvi, sladkým bramborám, dýni, mangu a hovězím játrům.

Vitamin E vylepší vzhled jizev

Další látkou „do party“ je vitamin, jehož počáteční písmeno zaujímá v abecedě páté místo. Co všechno má pod palcem? Jako antioxidant přispívá k neutralizaci volných radikálů, tedy sloučenin, které poškozují buňky, zatímco značně urychlují proces biologického stárnutí. Tenhle osvědčený „omlazovač“ dále bojuje proti tmavým skvrnám a urychluje hojení narušených tkání, tedy jizev. Nelze nezmínit, že „éčko“ zároveň stimuluje tvorbu kolagenu a poskytuje hloubkovou výživu. Chcete vyzkoušet jeho schopnosti v praxi? Noste si z obchodu obilné klíčky, ořechy, mandle, sóju a olivový olej. Nezapomínejte ani na papriky, avokádo či špenát.

Vitamin K je prevencí akné

O tomto šikovném „pomocníkovi“ se ve vědeckém oboru povídá, že posiluje kosti, zvyšuje odolnost vůči různým infekcím a podporuje jaterní funkce. Není žádnou novinkou, že „káčko“ je nezbytné i pro srážlivost krve a nesmírně prospívá mozku. Co dál? Uplatní se také tehdy, potřebujete-li zabránit tvorbě nenáviděného akné i různých zánětů, jež nežádoucím kosmetickým patáliím jenom nahrávají. Málokdo tuší, že tato složka potravy rovněž minimalizuje otoky, a to nejen pod očima. Odkud ji můžete čerpat plnými doušky? Snadná odpověď, pochutnejte si na petrželi, celeru, chřestu, brokolici, kapustě a zelí!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat