Prostreno.cz

Mandlové mléko: Pomalejší stárnutí, které si necháte líbit

Patří mandlové mléko do obchodu s potravinami, nebo spíše do drogerie, kde rozšíří sortiment zkrášlujících produktů? Těžko říct, neboť tenhle nápoj při vnějším použití zpomaluje tvorbu vrásek a urychluje růst vlasů!

Před nějakou dobou jste „klasické“ kravské mléko nahradili tím mandlovým? Ať už vás k tomu vedly jakékoli důvody, měli byste vědět, že toto lahodné občerstvení se nehodí jen ke konzumaci. Co kdybyste ho začali používat jako kosmetiku? Výhody, které jsou s tím spojené, rozhodně stojí za zmínku!

Pomalejší stárnutí, které si necháte líbit

Zmíněný produkt, jenž je mezi vyznavači zdravé stravy stále oblíbenější, má zajímavý nutriční profil. V jeho složení totiž není nouze o minerály, jako je vápník, draslík, fosfor a hořčík. V bohatém zastoupení ale nabízí i proteiny, antioxidanty a vitamin E. Spolupráce těchto látek na vaši pokožku zapůsobí jako regenerační balzám, jež zpomalí tvorbu vrásek, a stimuluje tvorbu kolagenu, díky čemuž zůstane pleť pružná a elastická. Zkusíte mandlové mléko nanést jako masku, kterou po 20 minutách smyjete vlažnou vodou?

Úleva od spálenin i stopka vyrážek

Tekutý pomocník přijde vhod i tehdy, trpíte-li na akné, vyrážky a svědivé ekzémy, což by vám potvrdil nejeden dermatolog. Jeho tajemství tkví v obsahu prospěšných tuků i cenných sloučenin, jež bezprostředně po aplikaci uklidňují podráždění a zabojují proti zánětům, které jsou strůjci mnoha kožních problémů. Nelze opomenout ani to, že na tento osvědčený prostředek se můžete spolehnout i tehdy, pokud si z výletu domů „přinesete“ spáleniny od slunce.

Rychlejší růst vlasů? Ano, to také

Vůbec byste se nebránili tomu, kdyby vaše hříva rostla o něco rychleji? Mléko z mandlí vám tohle vroucné přání může splnit! A zdaleka nejen kvůli tomu, že báječně hydratuje kožní buňky na pokožce hlavy. Jeho jedinečné složení totiž stimuluje vlasové folikuly a zabraňuje nadměrnému vypadávání, zatímco celkově zlepšuje kvalitu koruny krásy. Pokud se ptáte, jak s ním nejlépe naložit, vetřete si ho ke kořínkům před každým mytím.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat