Prostreno.cz

Ochutnejte čajot, pomáhá s hubnutím a reguluje tlak

Chcete pozvat do své kuchyně nový a svěží vítr? Pak vám navrhujeme připravit si čajot, který vás nadchne svou netypickou chutí i úžasnými účinky. Patří mezi ně prevence rakoviny i zlepšení mozkových funkcí!

Čajot neboli sladkojam jedlý je rostlina z čeledi tykvovitých, která je zajímavá nejen svým vzhledem. Plodina zvláštních tvarů sice patří do stejné kategorie jako cuketa, ovšem každé její sousto připomíná spíše kedlubnu kříženou s okurkou a chřestem. Zní vám to jako něco, co určitě musíte ochutnat? A to ještě nevíte, jak úžasné má tahle podivná zelenina přednosti!

Oprava nefungujícího zažívání

Díky skutečně vysokému podílu vlákniny a vody vám cizokrajná potravina pomůže zajistit naprosto bezproblémové trávení. Její konzumací se dočkáte pravidelných pohybů střev, které by svou přesností mohly konkurovat švýcarským hodinkám. Vláknina zároveň normalizuje hladinu cukru v krvi, detoxikuje tělo a prodlužuje pocit sytosti, což má pozitivní vliv na úbytek hmotnosti. A na to jistě slyší všichni, kteří kilům navíc vyhlásili válku…

Ukázkový tlak, za který od lékaře dostanete pochvalu

Jednou z mnoha živin, kterou vám plod, jehož největším vývozcem je v současné době Kostarika, zprostředkuje, je draslík. A rozhodně ho nenabízí málo! Tento minerál je ve vědeckých kruzích spojován hlavně s regulací krevního tlaku, nicméně tím jeho síla ani zdaleka nekončí. Málo se totiž mluví o tom, že uvedená látka udržuje vodní rovnováhu tkání a ovlivňuje aktivitu svalů, včetně toho srdečního.

Lepší paměť i soustředění? Bez problému

Pravdou je, že čajot platí i za báječnou mozkovou výživu, která rozhodně nepřijde vniveč. Obsahuje totiž nemalý podíl vitaminu B. Ten, jak známo, podporuje učení, paměť i samotné myšlení. Důležitý je však také pro vývoj plodu během těhotenství a zachování duševní kondice, zatímco se podílí na „výrobě“ energie.

Delší mládí i prevence před rakovinou

Odborníci se na základě četných výzkumů domnívají, že jmenovaný zázrak nabízí také unikátní polygonické antioxidanty, které hrají důležitou roli v boji proti škodlivým volným radikálům. Ty nejenže zvyšují riziko vzniku rakoviny a kardiovaskulárních chorob, ale také podstatně urychlují proces stárnutí. Co z toho plyne? Tahle netradiční dobrota je vlastně elixírem mládí, jež vás ochrání i před vážnými nemocemi!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat