Prostreno.cz

Oblíbené metody na detoxikaci těla

Potřebuje vaše tělo detoxikovat? Máme pro vás pět nejoblíbenějších metod, jak si vyčistit organismus.

Někdo drží půst, někdo svoje tělo detoxikuje. Oba ale chtějí totéž – zbavit organismus jedů a vyrovnat následky špatné výživy a škodlivých vlivů okolního prostředí. Máme sice svoji vlastní policii – orgány jako játra, ledviny a kůže dokážou škodlivé látky z těla vyplavit, ale jakmile jsou přetížené, cítíme se unavení, vyčerpaní a jsme také náchylnější k různým onemocněním.

Když detoxikujeme tělo

Vědci zjistili, že během půstového období organismus odbourá okolo pěti procent škodlivých buněk, a zajistí tak místo pro nový buněčný materiál. Vyčistí se střeva a zlepší se stav kůže a díky odvodnění pojivové tkáně speciálně celulitida.

Jak zbavit tělo jedů

Existují různé způsoby detoxikačních kúr, díky kterým můžete zbavit tělo jedů. Většina z nich je postavena na tom, že člověk přijímá výhradně tekutiny. Pokud je povolená i pevná strava, pak je zpravidla pouze přírodní a bez úpravy. Tím se uleví zažívacímu traktu a střeva se tak mohou více soustředit na vylučování jedů a škodlivých látek.

Mayarská kúra – voda a mléko

Tato metoda spočívá v detoxikaci pomocí dělené stravy, pití čaje a vody. Zařazují se také procedury jako masáže a různá ošetření břicha. Ohledně délky trvání se doporučuje tělo detoxikovat minimálně 14 dní. Pro důkladnou očistu střev pijte každé ráno sklenici teplé vody s rozpuštěnou epsomskou solí.

Panchakarma – olej je základ

Detoxikace je založena na oleji – použijete ho jak při masáži, tak při klystýrech. Dále je povoleno pití čaje a bylinky. Dodržovat byste ji měli pro viditelné účinky opět minimálně dva týdny.

Master Cleanse – klasika z Hollywoodu

Organismus čistíte pomocí citronové šťávy a kajenského pepře, energii čerpáte zase z javorového sirupu. Téhle limonády se doporučuje pít šest až dvanáct sklenic denně. A k tomu ještě velké množství vody. Doba trvání kúry je závislá na vašem jazyku – pokud bude zase krásně růžový bez jakéhokoli povlaku, pak můžete přestat. Vychází to zhruba na deset až čtyřicet dní.

Terapie Thalasso – moře na dosah

Název Thalasso pochází z řečtiny – thalassa znamená moře, a označuje terapii, která čistí tělo pomocí látek obsažených v moři (například řasy, minerální látky a stopové prvky jako sodík nebo jod). Tradičně se tato kúra koná v nějakém centru u moře, ale ve zjednodušené formě ji můžete vyzkoušet i doma. Program spočívá kromě jiného z mořské vody – pitného režimu, bahenních koupelí a zábalů z řasy. Mořská sůl a takzvané algináty na sebe dokážou navázat škodlivé látky a následně je tak vyplavit z těla.

Detox jóga – pryč s nečistotou

Co je základní princip? Celkový prospěch jógy pro zdraví je dokázaný už dlouho. Ale některé pozice speciálně cílí na detoxikaci těla. Při nich je tělo tolik zakroucené a ohnuté, že „vymáčkne“ krev z vnitřních orgánů, zásobí je kyslíkem a vyplaví nečistoty.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat