Prostreno.cz

První pomoc pro suché ruce hledejte v domácích zásobách

Hydratace je pro pokožku naprosto klíčová. Že té vaší teď zoufale schází? Ošetřete si ruce ovesnými vločkami, bílým jogurtem nebo slunečnicovým olejem. Rázem to bude o něčem jiném!

Popraskaná kůže na rukou? Tak to je hodně nepříjemný nešvar, který navíc vypadá dost neesteticky. Začínáte s ním bojovat i vy? Možná za něj mohou nízké venkovní teploty i časté používání dezinfekčních přípravků. Anebo se dá vina svalit na suchý vzduch v místnosti, nevhodné mýdlo či chemické látky v čisticích prostředcích, kterými běžně uklízíte. Ať už je ale pachatelem cokoli, s odlupující se pokožkou mezi prsty a svědivou vyrážkou reagující na jakékoli klimatické změny je třeba něco udělat. Které domácí prostředky vašim rukám poskytnou láskyplnou péči?

V rytmu ovesných vloček

Ovesné vločky nejsou jen zdravou snídaní, která nakopne metabolismus, dodá energii, zlepší náladu a předejte pozdějšímu přejídání. Platí totiž i za skvělého kosmetického spojence. Tento obilný výrobek báječně odstraňuje odumřelé kožní buňky, normalizuje pH a působí proti zánětům, zatímco pleť zvláčňuje a změkčuje. Dvě polévkové lžíce rozemletých vloček promíchejte s medem a vodou, čímž docílíte konzistence pasty. Tu si vetřete do rukou, nechte chvíli působit a poté opláchněte.

Přizvěte ke spolupráci jogurt

Jogurt a jeho probiotické vlastnosti vyladí trávení, což příznivě ovlivní také imunitní systém a psychické rozpoložení. Pokud ho máte v lednici, klidně ho využijte i jako hydratační krém, jež dokáže vlhkost v epidermu doslova „uzamknout“. To z podrážděného a popraskaného nadělení udělá hebký skvost, co přímo vybízí k pohlazení.

I slunečnicový olej napraví situaci

Historie slunečnic bývá spojována s indiánskými kmeny v Novém Mexiku, kterým tyto divoké rostliny sloužily jako potravina, stavební materiál i léčivo. Některé prameny uvádí, že se z oblasti své původní domoviny dostaly do Evropy až někdy okolo 16. století. A ještě že tak! Můžeme se alespoň těšit ze slunečnicového oleje, který vlivem podílu vitaminu E regeneruje buňky, urychluje hojení a hloubkově hydratuje suchou pokožku. Co říkáte na tohle mazání, vyzkoušíte jeho schopnosti?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat