Prostreno.cz

Poznejte zajímavé benefity včelího pylu

Užívat včelí pyl jako doplněk stravy? To je pořádně velký krok k celkovému zdraví! Vždyť tento mocný produkt omlazuje tělo, tlumí bolesti, uklidňuje nervy a posiluje imunitu. Dobrý je i na trávení a vysoký tlak!

Včely mají v přírodě a ekologii nenahraditelné místo. A že nám dávají, i když ne zcela dobrovolně, jenom med a propolis? Ale kdepak, získat od nich můžeme i pyl, který má naprosto jedinečné složení a famózní účinky.

Elixír přímo zázračný

Včelí pyl je unikátní produkt, který je nepostradatelným zdrojem výživy pro všechny obyvatele úlu. Podle odborníků je i jeho malé množství velkým zdrojem cenných látek. Obsahuje 19 prospěšných mastných kyselin, z nichž některé vědci ještě nestihli ani pojmenovat. Nabízí také spoustu kvalitních bílkovin a vitaminy B, D, C, K, A i E. Nechybí v něm ani minerály, zejména vápník, fosfor a železo. Rovněž zprostředkovává enzymy, éterické oleje, fytonutrienty a sloučeniny s antibiotickými vlastnostmi. Všechny jmenované prvky blahodárně působí na lidský organismus, což z včelího pylu dělá vyhledávaný a doporučovaný doplněk stravy. Co jeho užívání přinese?

Ukázkové trávení i tlak

Experti zastávají názor, že uvedená potravina nesmírně podporuje imunitní i endokrinní systém. Dále pomáhá normalizovat krevní tlak, zlepšuje trávení, uklidňuje nervovou soustavu a zabraňuje kornatění tepen. Souběžně uvolňuje hleny a léčí dýchací cesty, zkvalitňuje spánek a zvyšuje prokrvení orgánů. Příznivě ovlivňuje i tvorbu červených krvinek, zmírňuje revmatické bolesti a urychluje hojení ran. Co dalšího má tenhle poklad v malíku?

Rychlejší rekonvalescence i čilé libido

Závěry studie, které v krátkém přehledu zveřejnil magazín Journal of the Science of Food and Agriculture, sdělují, že včelí pyl stimuluje veškeré léčebné procesy a omlazuje buňky, čímž přispívá k dlouhověkosti. Rovněž se z nich dozvídáme, že podněcuje látkovou výměnu, reguluje cholesterol a souvisí s čilým libidem i sexuální vitalitou. Na závěr se sluší dodat, že tento báječný multivitamin seženete na internetu i v některých lékárnách.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat