Prostreno.cz

Znaky signalizující nezdravé překyselení organismu

Akné a pupínky rozeseté o celém těle, bolesti kloubů a hlavy. Toto mohou být příznaky toho, že máte v těle až příliš kyselo! Potvrzovala by to také neschopnost zhubnout, nespavost nebo psychická vyčerpanost.  

Acidóza je stav, při kterém je v těle zvýšená koncentrace kyselin, která má za následek snížení pH krve a tělních tekutin pod normální hranici, což může mít vliv na citlivost těla na jiné zdravotní problémy. Tato podmínka může nastat jako důsledek nedostatku kyslíku, dehydratace, užívání alkoholu a některých léků, nevhodná skladba jídelníčku, duševní napětí a stres. Dále pak kouření a nedostatek pohybu i spánku, což jsou klasické hříchy moderní populace (1). Podle čeho se dá poznat, zda to náhodou není i váš případ? Tyto signály napovědí (2).

Hubnout se nedaří 

Tělo se s nadbytečnou kyselinou snaží vyrovnat po svém, protože je kvůli ní doslova zahlceno toxiny, které mimo jiné zpomalují metabolismus a bojkotují jakékoli snahy o redukci váhy. A protože moc možností nemá, zpravidla ji „tlačí“ do tukových tkání i buněk, jež slouží jako odkladiště. Je logické, že se o tento „úložný prostor“ nechce nechat připravit, což je důvod, proč se člověku nedaří zhubnout, ani kdyby sebevíc chtěl.

Bolest kloubů bez konce

Dalším varovným znamením jsou potíže s pohybovým aparátem. I tuhle patálii lze vnímat jako obranný mechanismus proti acidóze. K minimalizaci kyselosti totiž organismus využívá minerály, a to včetně těch, které se nacházejí v kostech a kloubech. Jenže rezervy vápníku, hořčíku, zinku a fosforu pochopitelně nejsou bezedné. S nízkou hladinou těchto látek dochází k bolestem kloubů i zvýšenému riziku osteoporózy.

Chronická únava

Kyselé prostředí v systému je naprosto ideální pro nekontrolovatelné množení bakterií a virů. Tyto mikroorganismy okrádají o sílu imunitní systém a zabraňují správné absorpci přijímaných živin ze stravy, přičemž negativně ovlivňují produkci hormonů i enzymů. Tím vším jen podporují fyzickou i psychickou vyčerpanost, stejně jako tvorbu akné, zažívací obtíže, nespavost a migrénu.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4566456/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482146/





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat