Potravinové dvojice, které vám pomohou s hubnutím

Chcete shodit nějaké to kilo, ale odmítáte hladovět? Tak to děláte dobře. Jíst totiž můžete úplně bez výčitek! Hlavně v případě, že si dáte třeba jablko s arašídovým máslem nebo řecký jogurt s mandlemi. Ani losos s batáty ale není zapovězen!

Ztráta hmotnosti nebývá úplně jednoduchá – pro nikoho. Člověk musí vzít v úvahu spoustu faktorů, z nichž ten první a nejdůležitější je bezpochyby správný jídelníček. Potřebujete dietní inspiraci? Soustřeďte se na takové kombinace potravin, které jsou chutné a ke všemu urychlují hubnutí. Přidejte k tomu pravidelný pohyb a do Vánoc jste o něco lehčí! Na čem si můžete pochutnat?

Jablko, arašídové máslo, skořice

Spojení jablka s arašídovým máslem je naprostou klasikou, když jde o redukci váhy. Máslo obsahuje rostlinné nenasycené tuky, což příznivě ovlivňuje metabolismus tuků. Jablko je zase plné vlákniny, která prospívá trávení. Pokud se ptáte na přínos skořice, toto koření je napěchováno pro změnu antioxidanty, jež pročistí organismus. Zmíněné zlaté trio je perfektním občerstvením, co dokáže zasytit a nakopnout spalování tuků.

Ovesné vločky a kiwi

Ovesné vločky by vám ve „shazovacím jídelníčku“ rozhodně neměly chybět. Jsou napěchovány vlákninou a vitaminy, podporují metabolismus, dodají energii i na několik hodin, a skvěle podporují tvorbu svalové hmoty. Stejně jako kiwi mají nízký glykemický index a zlepšují pohyb střev.

Řecký jogurt, maliny a mandle

Řecký zázrak je považován za krále jogurtů, neboť se může pochlubit velkým množstvím bílkovin, což je pro spalování tuků ideální. Dodá vám však i vápník a vitamin D, o kterých je známo, že snižují úroveň stresových hormonů. Sušené maliny podle odborníků zabraňují tvorbě a ukládání tuků, a nenechte se ochudit ani o účinky mandlí, jelikož právy ony regulují hladinu cukru v krvi.

Losos s batáty

Další výbornou kombinací pro úbytek hmotnosti je losos, jenž vás obohatí o omega-3 mastné kyseliny s protizánětlivými vlastnostmi. Získáte z něj i požehnané množství bílkovin, které vám v cestě za vysněnou velikostí kalhot mohou pomoci. Sladké brambory vás zase zasytí na delší dobu, navíc vám z nich nehrozí výkyvy hladiny krevního cukru. No vidíte, a pak že hubnutí je přísným synonymem pro hladovku!

Chcete také zhubnout? Sledujte naše testerky ve speciálu Hurá do plavek!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat