Prostreno.cz

Recept na protizánětlivý džus

Většina dnešních nemocí je způsobena zánětem. Zánět poškozuje buňky a stěny tepen a může způsobit nejrůznější problémy, včetně chronických zánětlivých stavů, jako jsou kardiovaskulární onemocnění a artritida. Jedním z nejlepších způsobů, jak snížit zánět, je konzumace protizánětlivých potravin.

Tento recept na protizánětlivou šťávu je dokonalou směsí, která pomáhá podporovat přirozenou obranyschopnost vašeho těla a snižuje zánět – navíc je naprosto vynikající!

Klíčové ingredience

Některé z nejlepších přírodních protizánětlivých nápojů přicházejí ve formě čerstvých šťáv. Odšťavňování jako pomoc na záněty a hubnutí je v dnešní době velmi populární, ale je také důležité, abyste zvolili správnou kombinaci potravin. 

Ananas a zázvor

Pravděpodobně jste slyšeli o účincích ananasu a ananasové šťávy při zánětech díky vysokému obsahu bromelainu.  Stejně jako zázvor, má silné antioxidační a protizánětlivé schopnosti. Mohou dokonce pomoci snížit bolest svalů po intenzivním tréninku.

Jablko a citron

Kromě své lahodné chuti je také bohatým zdrojem kvercetinu, přírodního antihistaminika a protizánětlivých látek. Extrakt z citronové kůry snižuje zánět související s artritidou. Takže při přípravě tohoto protizánětlivého džusu rozhodně použijte celý citron – včetně kůry!

Jak vyrobit protizánětlivý džus

Pokud máte po ruce odšťavňovač, zabere tento recept od začátku do konce jen pár minut.

Ingredience

4 stonky řapíkatého celeru

½ okurky

1 šálek ananasu

½ zeleného jablka

1 šálek špenátu

1 citron

1 kousek zázvoru

Návod na přípravu

Jakmile budete mít všechny ingredience připravené, jednoduše je postupně vložte do odšťavňovače. Pak konečný produkt rychle zamíchejte a můžete si ho vychutnat! Pamatujte, že čerstvé protizánětlivé nápoje, jako je tento, je nejlepší vypít okamžitě. Tak na zdraví! (Doslova.)

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat