Prostreno.cz

Tmavá omáčka k masu

Tmavá vánoční omáčka z červeného vína.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 476 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V rendlíku na lžíci másla nechte zesklovatět velmi jemně nakrájenou cibuli.
  2. Přilijte vývar a červené víno, přidejte ocet balsamico, bobkový list a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  3. Do omáčky vmíchejte jíšku, podle chuti osolte,opepřete a povařte 5 minut.
  4. Nakonec přidejte kuličky pepře a už nevařte.

TIP:

Pokud neseženete nakládaný růžový pepř, použijte klasické barevné kuličky pepře, případně pepř zelený.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,80g
  • Sacharidy:

    241,50g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    136,85g
  • Vláknina:

    77,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Zmrzlinová omáčka

(15 hlasů)
30min
1080 kJ

Tymiánová omáčka

(14 hlasů)
20min
417 kJ

Domácí kari majonéza

(15 hlasů)
20min
1701 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tmavá omáčka k masu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat