Prostreno.cz

Kuřecí kousky se smetanou a žampiony

Kuřecí maso ve smetanové omáčce s parmezánem a žampiony je snadné na přípravu a chutná skvěle.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 765 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g kuřecích prsou
  • 1 ks cibule
  • 200 g konzervovaných žampionů
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany
  • 70 g parmezánu - nastrouhaného nahrubo
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Okapané žampiony nakrájejte na plátky.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na silnější proužky,maso osolte , opepřete a obalte v hladké mouce.
  3. Ve větším rendlíku rozehřejte olej a máslo,přisypte oloupanou nakrájenou cibuli a minutu míchejte.
  4. Přidejte nakrájené maso a orestujte ho ze všech stran .
  5. K masu přisypte nakrájené žampiony ,přilijte vývar a duste doměkka.
  6. K měkkému masu přidejte smetanu ,parmezán a vařte 5 minut.
  7. Před podáváním posypte nakrájenými lístky bazalky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,32g
  • Sacharidy:

    168,10g
    • Cukry:

      12,68g
  • Tuky:

    253,15g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky se smetanou a žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat