Prostreno.cz

Kadeřávková polévka

Listy kadeřávku jsou skvělé k přípravě polévek. Kadeřávek, také kadeřavá kapusta je listová zelenina se zkadeřenými, nebo hladkými listy, které mají obdobné využití jako kapusta a podobně jako kapusta chutná.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 136 kJ / 32 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks malá červená cibule
  • 3 stroužky česneku - oloupané, nakrájené na tenké plátky
  • 2 ks středně velké brambory - oloupané ,nakrájené na kostičky
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná,nakrájená na kostičky
  • 1 l vody
  • 1.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 6 lístků kadeřávku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Z kadeřávku vykrojte tuhá vnitřní žebra .
  2. Oloupanou , nadrobno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět v hrnci na oleji .
  3. Přidejte nakrájený česnek , nakrájené brambory a nakrájenou mrkev.
  4. Zeleninu zalijte vodou, přidejte sypký vývar , špetku kmínu a vařte 10 minut.
  5. Kadeřávek nakrájejte na širší nudličky a nasypte ho k zelenině , přidejte instantní jíšku a vařte 15 minut .
  6. Polévku podle chuti osolte a opepřete .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,14g
  • Sacharidy:

    195,00g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    166,13g
  • Vláknina:

    40,10g

Aktivita pro spálení: 32 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

9

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kadeřávková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat