Prostreno.cz

Kokosový olej oceníte nejen v kuchyni. Takto pomůže s péčí o tělo

Příznivci kokosového oleje nedají na tento malý přírodní zázrak dopustit. A čím dál víc se ukazuje, že právem. Ovšem kokosový olej nemusíte jen konzumovat, pomůže vám totiž i v koupelně!

Jak využít tenhle malý zázrak v každodenní péči o tělo?

Výživa pro ruce a nehty

Časté mytí rukou je nezbytnou prevencí celé řady nemocí. Ovšem za následek může mít vysušenou pokožku rukou a také lámající se nehty se ztvrdlou nehtovou kůžičkou. Aplikujte na ruce a nehty každý den kokosový olej. Uvidíte, jak rychle zregenerují!

První pomoc při suchých konečcích

Trápí vás roztřepené a vysušené konečky vlasů? Pak po jejich umytí aplikujte na konce pramenů kokosový olej. Udrží ve vlasech vlhkost a přirozeně je hydratuje. Kromě toho má regenerační schopnosti, a tak navrátí vlasům jejich lesk a sílu.

Skvělý základ pro peeling

Kokosový olej představuje dokonalou bázi pro domácí výživný peeling. Smíchejte jej s mořskou solí nebo mletou kávou a získáte peeling, který bude vaše pokožka prostě milovat!

Rychlá úleva pro rty

Trápí vás v podzimním počasí rozpraskané a vysušené rty? Pak jim na noc dopřejte kokosovou péči. Nejenže se ráno probudíte se rtíky jako z reklamy, ale navíc je fajn probudit se do kokosové chuti.

Snadné odstranění make-upu

Pokud vám dává zabrat třeba odličování řasenky, pomozte si tampónkem namočeným v kokosovém oleji. I ta nejodolnější maskara to vzdá a vy půjdete spát s dokonale odlíčenýma očima.

Alternativa pěny na holení

Zkuste si před holením aplikovat na nožky kokosový olej – nejenže bude žiletka po pokožce nádherně klouzat, ale navíc díky výživovým vlastnostem tohoto oleje předejdete podráždění kůže a nepříjemnému zarůstání chloupků.

Prevence malých vrásek

Ačkoli vrásky kolem očí většině lidí sluší (jsou totiž spojovány se smíchem), mnozí z nás z nich nejsou úplně nadšeni. A tak na citlivou pokožku okolo očí pravidelně večer aplikujte kokosový olej. O vráskách si pak budete moci nechat jen zdát (i když kdo by o takové sny stál).

Léčba problematické pokožky

Trápí-li vás mastná pleť se sklonem k akné, není olej tím, po čem při její péči saháte jako první. Ale u kokosového oleje udělejte výjimku! Aplikujte ho na pupínek, nechte 15 minut působit a poté opláchněte. Antibakteriální složky v něm obsažené se postarají o zbytek.

Úleva při spáleninách

Nemyslete, že podzimní a zimní slunce neumí s naší pletí pěkně zatočit (jen si vzpomeňte, kolikrát jste si spálili obličej například v horách při lyžování). Pokud už k nějaké takové „nehodě“ dojde, ošetřete spálenou kůži tenkou vrstvou kokosového oleje. Rychleji se zhojí a přestane být tak citlivá.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat