Prostreno.cz

Při artritidě jezte zázvor, česnek a olivový olej

Pro revmatoidní artritidu je bolest i nepříjemná ztuhlost kloubů naprosto typická. Kvalita života je s touto nemocí poměrně dost snížená. Povolejte na pomoc přírodu a vyzkoušejte schopnosti potravin, které skrývá vaše kuchyň!

Revmatoidní artritida je systémové autoimunitní onemocnění, které vede k chronickému zánětu synoviální tkáně, což má za následek nevratné poškození chrupavek i kloubů. Že se tahle nemoc týká výhradně starších osob? To je podle odborníků jeden velký mýtus, neboť u naprosté většiny jedinců vzniká mezi 30. a 50. rokem života, přičemž třikrát častěji postihuje ženy. Bez ohledu na věk či pohlaví se ale všichni pacienti shodují v jednom – bolest spojená s artritidou mnohdy bývá nesnesitelná. Víte o tom svoje? Pak navyšte spotřebu těchto potravin!

Česnek, aromatický zachránce

Jen s velkými obtížemi bychom hledali domácnost, ve které by česnek neměl své pevné místo. A to je jenom dobře! Toto tradiční a vyhledávané ochucovadlo bývá spojováno s regulací vysokého tlaku, detoxikací organismu i prevencí kardiovaskulárních chorob. Už to je samo o sobě pádný důvod k jeho pravidelné konzumaci, ovšem poklad původem z Orientu bojuje na více frontách. Česnek vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti, které v kombinaci s obsaženými sloučeninami prokazatelně léčí otoky a tlumí bolesti. Věděli jste, jak zázračné analgetikum máte po ruce?

Olivový olej, překvapivá medicína

Možná to zní neuvěřitelně, ale olej s vůní oliv strčí do kapsy i farmaceutické medikamenty, po kterých mnozí v krizi sáhnou. Lékaři tekutého spasitele vychvalují pro širokou škálu antioxidantů a dalších cenných látek, jež slibují rychlou úlevu. Kromě toho, že olivový olej lze použít při přípravě jídel, dá se s ním masírovat také postižená oblast. Pokud chcete dosáhnout nejlepších a nejrychlejších výsledků, zvolte ten extra panenský.

První pomoc nabízí i zázvor

Podle lidových léčitelů je zázvor jedním z nejmocnějších přírodních prostředků, s čímž se kupodivu ztotožňuje i moderní věda. Experti totiž již mnohokrát poukázali na to, že koření štiplavé chuti spolehlivě působí proti chřipce, nachlazení a zažívacím obtížím, zatímco pozitivně ovlivňuje učení, paměť i soustředění. Antibakteriální vlastnosti zázvoru ale dokáží zmírnit i vaše utrpení. Stačí ho nastrouhat a přiložit na inkriminované místo!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK518992/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat