Prostreno.cz

Nepovedené jídlo ani náhodou nevyhazujte

Koláč, který jste pekli příliš dlouho, roláda, která se rozlomila, nebo bábovka, která nevyrostla – při pečení se toho může pokazit hodně. Máme řešení pro typické problémy.

Vaření a pečení je věda! A jakkoli nás nepovedené kousky ostatních mohou rozesmát, ve vlastní kuchyni už to tak vtipné není. Ale než budete chtít nepovedené jídlo vyhodit, vyzkoušejte naše tipy. 😉

Koláč je příliš suchý

Jestli je problém jen křupavé krustičce, pak je řešením tenkou vrstvu odříznout. Když je vysušený celý, zkuste ho pokapat nebo potřít sirupem nebo šťávou. Tak mu dodáte zase vlhkost. Nejjednodušší sirup si uděláte smícháním vody a cukru, kterou za stálého míchání přivedete k varu. Z plotýnky sejměte, jakmile začne sirup houstnout. Pak přidejte zvolené aroma a nechte vychladnout.

Pokud máte koláč dostatečně vysoký, můžete ho opatrně rozkrojit a potřít krémem. Vršek pocukrujte nebo potřete také krémem a ozdobte ovocem.

Těsto nenaběhlo

Když je těsto uvnitř ještě trochu syrové, prostě ho ještě krátce dopečte. Jestli sice upečený je, ale má příliš hustou texturu, můžete ho rozdrobit. Do misky dejte čerstvý sýr, trochu moučkového cukru a trochu zakysané smetany, rozmíchejte a posypejte rozdrobeným těstem. Potom rukama zpracujte a vytvarujte do koule. Napíchněte na špejli a polijte čokoládou.

Koláč se rozpadl

Cítíte to už při vyndávání z formy – a pak se to opravdu stane! Koláč je na dva kousky! Tak buď ho zase rozdrobíte a uděláte čokoládové koule, nebo se ho pokusíte „slepit“. Dobře to jde s hustým máslovým krémem. Po namazání dejte koláč vychladit, a nakonec ho ještě pěkně „oblečte“. A nikdo nic nepozná.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat