Prostreno.cz

Nadýchaná mramorová bábovka dle šéfkuchaře

Kdo by tenhle moučník nemiloval! Mramorová bábovka je prostě absolutní klasika! Existuje mnoho receptů, ale slibujeme, že tento recept je zaručeně nejlepší. Nadýchaný, šťavnatý a naprosto vynikající!

Mramorová bábovka – základní moučník, který ale miluje každý. Absolutní klasika. Je snadná na přípravu i upečení a jako perfektní dárek připozvání na návštěvu. A tenhle recept je obzvlášť šťavnatý. Tajemstvím šéfkuchaře je také pravá čokoláda, která se smíchá do hnědé části těsta.

Mramorová bábovka

Suroviny

350 g špaldové mouky

130 g cukru

150 ml mléka

5 vajec

150 g čokolády na vaření

250 g másla (kousek si nechte na vymazání formy)

30 g kakaového prášku

1 balíček vanilkového cukru

3 lžičky jedlé sody

špetka soli

Postup

1 Máslo nechte změknout a troubu si předehřejte na 180 stupňů. V misce smíchejte cukr, vanilkový cukr a sůl. Postupně přidejte vejce a šlehejte, dokud se nevytvoří krémová hmota. K ní opatrně vmíchejte změklé máslo.

2 Potom smíchejte mouku a prášek do pečiva. Přidávejte vždy po trošce mléko a mouku s práškem, díky tomu nebude příliš suchá. Je důležité míchat dostatečně dlouho – něco mezi pěti až deseti minutami.

3 Vymažte bábovkovou formu trochou másla a vlijte do ní asi dvě třetiny těsta.

4 Potom si rozpusťte čokoládu – nejlépe ve vodní lázni, jinak by se mohla rychle připálit. Ve velkém hrnci pozvolna ohřívejte vodu, nad ni umístěte misku s čokoládou a míchejte. Důležité je, aby se voda nezačala vařit a do misky s čokoládou se žádná voda nedostala.

5 Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s kakaem a směs potom se zbývajícím těstem. Pokud by bylo příliš husté, přidejte ještě špetku mléka.

6 Tmavé těsto přidejte do bábovkové formy a jemně ji promíchejte vidličkou, tak vytvoříte jemné mramorování.

7 Pečte asi hodinu a po vychladnutí vyklopte z formy.

Zdroj: woman.at






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat